ALUMINIUM KERTI PERGOLA - LEGEND

Egy klasszikus alumínium pergola!

A LEGEND alumínium pergola a rögzített tetővel rendelkező pergolák legnépszerűbb típusa. Ezen pergolák 16 mm vastag kamrás polikarbonát fedést kaphatnak, vagy 8 mm-es üveget. A pergolák felépítését kiváló minőségű extrudált alumínium profilok alkotják, amelyek Tiger Drylac porfesték bevonatot kaphatnak 4 színben, felár nélkül. A pergolát alapkivitelben 8 ° -os meredekséggel (méterenként 14 cm emelkedés) szállítjuk, de 5–15 ° dőlésszög is választható felár ellenében. Az alumínium pergola elülső részén egy elvezető rendszer található, amely az esővizet az oszlopokba vezeti, ahol egy elvezető cső van beépítve. Az elülső rész oszlopai 110 x 110 mm profilból állnak, és szabványhosszuk 2400 mm. A rögzített tetővel rendelkező pergola az 1. és a 2. hóterhelési tartományban használható, és 170 kg / m2-es hóterhelésig tesztelték.

A SUN SYSTEM cég a német GARDENDREAMS alumínium pergolák képviselője a Csehországban, Szlovákiában, Ausztriában és Magyarországon.

Részletes termékleírás

AJÁNLATKÉRÉS


Kíváncsi vagy, hogyan nézne ki ez a pergola a te kertedben, vagy teraszodon? Próbáld ki az appunkat. Letöltés:

Stahujte naši aplikaci z App Store Stahujte naši aplikaci z Google Play

Popis produktu

A GARDENREAMS LEGEND A LEGKERESETTEBB ALUMINIUM PERGOLA A KÍNÁLATUNKBAN.

AZ ALUMINIUM PERGOLA FELÉPÍTÉSE

Az alumínium pergola extrudált, magas minőségű alumínium profilokból áll, amelyeket az osztrák Tiger Drylac gyártó porfestett bevonatát kapják. Az alumínium pergolák legfontosabb része az elülső csatorna, amelynek mérete 198 x 135 mm, sík, lekerekített vagy rusztikus kivitelben szállítjuk. Nagyon fontos részek a középső és a szélső kereszttagok integrált gumi tömítéssel, amelyek mérete 95 x 55 mm, és fedőprofilokkal vannak rögzítve, tömítéssel. Az elülső részben 110 x 110 extrudált alumínium oszlopok vannak, amelyek alapkivitelben 2400 mm hosszúak, de egyéb méretek (3000, 4000 vagy 6000 mm) szintén szállíthatók pótdíj ellenében.

KARBANTERTÁSMENTES TETŐ

Az alumínium pergolák tetejét 16 mm kamra vastagságú polikarbonát vagy 8 mm vastag (ragasztott) üvegek alkotják. A legkelendőbb tetőtípus a polikarbonát, amelynek ára kedvezőbb, színe tiszta vagy tejszínű alapáron. Felár ellenében a polikarbonát lehet kristálytiszta, antracit növelt hővisszaveréssel, vagy tejszínű, jobb hővisszaveréssel.

A drágább változat a 8 mm vastag biztonsági (ragasztott) üveg, amely egyre népszerűbb. Javasoljuk, hogy az üveggel rendelt alumínium pergolát szerelje fel árnyékolással, különféle típusú napellenzőkkel, előtetőkkel vagy redős redőnyökkel a jobb hőelvezetés érdekében.

AZ ALUMINIUM PERGOLA MŰSZAKI PARAMÉTEREI

A rögzített tetővel rendelkező alu pergolák esetében érdemes egy hozzávetőleges leírást adni méretekkel, tető hajlásszöggel egyéb paraméterek figyelembevételével, még mielőtt kollégánk a helyszínre látogat. Így a helyszíni megbeszélés, felmérés alkalmával pontos felmérést tudunk készíteni a pergola méretét, és egyéb paraméterit illetően.

SZABADONÁLLÓ POLIKARBONÁT PERGOLA

Abban az esetben, ha a rögzített tető polikarbonát, lehetőség van szabadonálló kivitelt is választani, a hátsó részt így nem a falhoz rögzítjük, hanem szabadon állnak. Üveg tető esetén a szabadonálló kivitel nem lehetséges.

A pergola extrudált, porfestett alumíniumprofilokból áll. A konstrukció profilmérete 110 x 110 mm. Javasoljuk a szabadon álló pergola rögzítését egy "acél alaphoz” (galvanizált acél alap, amelyet az oszlopokba illesztenek 110 x 110 mm méretben.) A teljesen szabadon álló alumínium pergola maximális mérete 7000 x 5000 mm. A hátsó kiegészítő szerkezet akkor is ajánlott, ha a pergola egy faszerkezethez van rögzítve (a jobb stabilitás és a falhoz való jobb rögzítés lehetősége érdekében).

ALUMINIUM PERGOLA TETEJÉNEK TÚLNYÚLÁSA

Néhány projekt speciális megoldásokat igényel, például amikor az alumínium pergola tetőjének kinyúlására van szükség. A tető túlnyúlása legfeljebb 1m lehet, és mindkét típusú tető (polikarbonát és üveg) esetén. A víz a lefolyó profilhoz csatlakoztatható és egy műanyag cső belsejében futhat, vagy szabadon áramolhat a pergola szélén. Az alumínium profilnak ez a változata feláras.

EGYEDI ALUMÍNIUM PERGOLÁK TERVEZÉSE

Az alumínium pergola bármilyen típusú épülethez és teraszhoz adaptálható. Felár ellenében a pergola testreszabható és gyártható bármilyen egyedi kivitelben, bármilyen dőléssel 5 ° -15 ° között és tetszőleges számú oszloppal. Ha ilyen igénye van, ne habozzon lépjen kapcsolatba velünk.

A PERGOLA KONSTRUKCIÓ SZÍNEI

A pergolát alkotó alumínium profilok az osztrák Tiger gyártó porfesték bevonatát kapják. Az alapkínálat 4 színt tartalmaz alapáron: RAL 9016 - fehér (fényes), RAL 9001 - krém (fényes), RAL 7016 - antracit (strukturált) és RAL 9007 - ezüst (strukturált) színben.

RÖGZÍTETT TETŐVEL RENDELKEZŐ ALUMÍNIUM PERGOLA MÉRETEI

A legkülönbözőbb formájú teraszhoz is tudunk pergolát gyártani. A polikarbonát tetővel ellátott pergolák minimális mérete 3000 x 2000 mm, maximális mérete 15 000 x 5000 mm. Az elülső részben lévő alumínium oszlopok száma a mérettől függően 2-5 db lehet. A biztonsági üvegtetővel ellátott pergolák minimális mérete 3000 x 2000 mm, a legnagyobb mérete 15 000 x 4000 mm Az elülső részben lévő alumínium oszlopok száma a mérettől függően itt 2-6 db lehet.

ESŐVÍZ ELVEZETÉSE A PERGOLÁBAN

A rögzített tetővel ellátott alumínium pergolák lehetővé teszik az esővíz elvezetését a fix tető miatt, amely a vizet az első részbe engedi a vízelvezető profilhoz. A víz ezután a lefolyóprofilon keresztül a kiömlőhöz áramlik az oszlopon keresztül. A pergola alatti terület mindig tökéletesen száraz marad.

PERGOLA ÁRNYÉKOLÁSA

A rögzített tetővel ellátott alumínium pergola kényelmes használatához javasoljuk a speciálisan a pergolához kifejlesztett napellenzők használatát a pergolák árnyékolásához. Az Airomatic, a Targa vagy az Xline napellenzőket a polikarbonát, vagy üvegtető felett lehet elhelyezni. A tető feletti napellenzők hátránya, hogy jobban ki van téve a szélnek, esőben nem használható és hamar koszolódik, nehéz tisztán tartani. Egy másik lehetőség a tető alatti napellenző használata, amely bár nem olyan hatékony, ellenállóbb a szél ellen, esőben is használható, és az anyagnak is hosszabb az élettartama, mivel nincs kitéve direkt külső hatásoknak és szennyeződéseknek. Ha ez a megoldás tetszik jobban, akkor javasoljuk az Xlight napellenzőt.

EGYÉB ÁRNYÉKOLÁSI LEHETŐSÉGEK

Az alumínium pergola árnyékolásának olcsóbb megoldása a tetőtéri profilok között elhelyezhető árnyékolás. Alapesetben ezek kézi erővel mozgathatók az elülső profilnál lévő rúd segítségével. Redős árnyékoló esetén elektromos vezérlés is választható felár ellenében.

OLDALSÓ ZIPSCREEN ÁRNYÉKOLÁS

A ZIPSCREEN oldalsó árnyékoló védelmet nyújt az időjárás (nap, szél vagy eső) ellen, egyben a privátszféra védelmét is szolgálják. A SCREEN árnyékolók extrudált alumínium keretben vannak, melyek szélessége a pergola konstrukciójától függ. A vezetőprofil mérete 46 x 32 mm, amely rozsdamentes acél csavarokkal van szorosan rögzítve az pergola oszlopához. A profil belsejében van egy PVC betét, amely az ún. A ZIP rendszer réze. Az árnyékoló profilok színét a pergola színe határozza meg.

A SCREEN ÁRNYÉKOLÓK MŰSZAKI ADATAI

A redőnyök szövete üveg- vagy poliészter szálakból áll, PVC felső réteggel, amelyek a Sergé Ferari és a Copaco vezető európai gyártók gyártmányai. A szövet szélei "cipzárral" vannak ellátva, amelyet beillesztenek a vezetőprofilba helyezett PVC betétbe. A ZIP rendszer miatt a szerkezet igen erős, ellenáll akár 72 km/h szélterhelésnek is. A SCREEN redőnyök egyik legcsodálatosabb tulajdonsága a környezettel való kapcsolat megőrzése, ugyanis nappali fénynél áttetsző. Ezzel szemben hátrány, hogy a pergola alatti éjszakai megvilágítás teljesen átlátszóvá teszi a szövetet. A redőnyök szövetei karbantartást nem igényelnek.

PERGOLA OLDALSÓ ÜVEGEZÉSSEL

A fix tetős pergolák könnyedén téli kertté alakíthatóak. Amennyiben már a rendelésnél tudja, hogy télikertet szeretne, akkor a Gardenroom télikerteket ajánljuk, amelyek meghatározott méretekkel rendelhetőek keretes és keret nélküli oldalsó üvegezéssel. Amennyiben az oldalsó üvegezést késöbbre szeretné halasztani, akkor a Legend termékeket ajánljuk. Ezen pergolákhoz is lehet keretes, illetve keret nélküli üvegezést beépíteni igen sokféle méretben.

A PERGOLA BELSŐ TERÉNEK VILÁGÍTÁSA ÉS FŰTÉSE

A legnépszerűbb kiegészítők közé tartozik a tetőprofilokba integrált világítás. A LED világítást kizárólag fehér színű lehet. A világítás feláras távvezérlővel is irányítható. Ez esetben a világítás intenzitása 0%, 33%, 66% és 100% tartományban dimmerrel szabályozható.

A pergola belső helyiség melegítéséhez elektromos fali infravörös melegítőt használunk, amelyeket különböző színekben, és kiegészítőkkel kínálunk. Az infravörös sugárzók energiafogyasztása 1500 W – 2500 W, amelyet távirányítóval 0%, 33%, 66% és 100% tartományban lehetséges a sugárzási intenzitás szabályozása.

PROFESSZIONÁLIS KIVITELEZÉS

A profi installálás garantálja a hosszú termék élettartamot, biztonságos működést. A pergola összeszerelését 2-3 ember végzi, akik a gyártó által betanított szakemberek. Az összeszerelés folyamán egyedi szerszámokat és segédeszközöket használunk. Az összeszerelés általában 1-2 napig tart a körülményektől és előkészítéstől függően.

A pergolát mindig a falhoz vagy a mennyezethez rögzítjük (csak polikarbonátos fedés esetén). Még beépítés elött tisztában kell lenni a fal rétegrendjével, a szerkezet vastagságával, anyagával, a hőszigetelés vastagságával stb. Amennyiben a falon nincs Dryvit, akkor menetes szárat használunk kémiai kötőanyaggal. Ha a falon van hőszigetelés, akkor Fischer Thermax rögzítő elemeket használunk minősített kémiai kötőanyaggal. Mivel minden projekt más és más, ha szükséges, kiegészítő konzolokat is legyártunk és felszereljük a pergola biztonságos rögzítéséhez.

Fontos, hogy a pergola elülső oszlopait szilárdan rögzítsük. Ha a fogadó rész beton, akkor betoncsavarokat használunk, vagy menetes szárat hitelesített kémiai kötőanyaggal. Ha nincs beton fogadó, akkor talajcsavarral kell megoldani a megfelelő rögzítést.

A PERGOLA SZÁLLÍTÁSI HATÁRIDEJE, GARANCIA

A szállítási határidő alapesetben 8 hét. A választott konfigurációtól, színtől, kiegészítőktől és egyedi igényektől függően a határidő kitolódhat. A szállítási dátum függ továbbá a gyártói kapacitás, valamint az összeszerelő csapat leterheltségétől. A személyes konzultáció alkalmával jelezzük a várható késedelmet, vagy korábbi teljesítést.

A garanciát a gyártó biztosítja, amennyiben minősített szakember végzi a szerelést. Ez esetben a garancia 5 év, ami a pergola szerkezetére vonatkozik. A garancia akkor érvényes, ha a használati utasításban előírt karbantartást a tulajdonos előírás szerint elvégzi.

A PERGOLA KARBANTARTÁSA ÉS TISZTITÁSA

Ezen pergolák karbantartásmentesek és nem kívánnak semmiféle speciális kezelést. Azonban azt ajánljuk, hogy bizonyos időközönként tiszta vízzel tisztítsa a szerkezetet és a tetőt. Ezt követően a vízelvezető csatornákat tisztítsa meg a szennyeződésektől, levelektől stb. Az üvegtető hátránya, hogy minden szennyeződés meglátszik a felületen.

A LEGEND Pergola előnyei

 • Kíváló minőségű német gyártmány, 5 év garanciával
 • Beépített csapadékelvezetés
 • Akár max. 170Kg/m2 hóterhelést is elvisel
 • Tetőprofilokba intergrált LED világítás
 • Választható alapszínek: fehér, krém, antracit és ezüst
 • Strukturált felület (antracit és ezüst esetén)
 • 16 mm polikarbonát, vagy 8 mm vastag ragasztott biztonsági üveg
 • Téli kertté is bővíthető oldalsó eltolható üvegezéssel

Ár információhoz

TÍPUS LEGEND
SZÉLESSÉG 4000 mm
MÉLYSÉG 3000 mm
SZÍN RAL 7016
VEZÉRLÉS Ennek a pergolának nincs mozgó alkatrésze.
KIVITEL Pergola, oldalfalhoz rögzítve, 16 mm polikarbonát fedéssel
A termék ára 750 000 Ft (áfa és beépítés nélkül)

TECHIKAI ADATOK

 • Életre szóló termék
 • Minimum méret (Szélesség x Mélység): 2000 x 2000 mm
 • Maximális méret (Szélesség x Mélység): 15 000 x 5 000 mm
 • Színpaletta
 • Esőálló
 • Legkeresettebb modell
 • Véd a nap ellen
 • Véd a szél ellen
 • Kedvező ár

Lépjen kapcsolatba velünk

Ügyfélkapcsolat

Kérjük töltse ki a jobboldali ürlapot, hogy kapcsolatba léphessünk Önnel.

Infóvonal

+36 30 257 1700

E-mail

info@alupergola.hu
ÉRTÉKESÍTÉSI PONT